5 Aralık 2010 Pazar

TRABZON LİSESİ 1971 MEZUNU 6 FEN-D’LİLERİN 2. BULUŞMASI



1971 Yılında Trabzon Lisesi’nden Mezun Olan 6 Fen-D’li öğrenciler, 40 yıl Sonra 2. Buluşmayı 4 Aralık 2010 Cumartesi günü Trabzon’da gerçeleştirdiler.
1. Buluşma, 6 Kasım 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00’de yapılmıştı.



1971 yılında, Tarihi Trabzon Lisesi’nden mezun olan 6 FEN-D sınıfı öğrencileri, 40 yıl sonra 2.kez 04 Aralık 2010 Cumartesi Günü Saat 13.00’de Taksim Meydanına yakın Trabzon Kemerkaya Mahallesi, Gazipaşa caddesi-Balıkpazarı Sokak Kavşağı, Razi Aksu İş Hanının Zemin Katında bulunan 'Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi’nde bir araya geldiler.


Bu buluşmaya Trabzon Lisesi 6 Fen-D Sınıfında okuyan öğrencilerin yarısı katılabildi. Buluşmaya uzaklardan gelerek katılanlar oldu. Sınıfta bir kaç bayan öğrenciden biri olan Neşe Keskinalemdar da bu buluşmada hazır bulundu.



Buluşma anında yine çok duygulu anlar yaşandı. Buluşmanın açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı Trabzon Belediyesi Meclis üyesi, İnşaat Müh. İşadamı Kemal Kılıç yaptı. Bu tarihi buluşmanın, yıllar sonra tekrar bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak, memnuniyetini dile getirdi. Kemal Kılıç konuşmasında:


“Değerli arkadaşlar, bir araya gelme arzumuz içimizden atamadığımız, frenleyemediğimiz büyük bir özleme dönüşmüştü.


Sizlerin fedakârlığı ile bu buluşma gerçekleşebilmiştir. Ve sınıf arkadaşlarımız olarak, bir araya gelebilmemiz hepimizi çok duygulandırmıştır.


Ben şahsen eski gençlik günlerimizi yad edebilmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerinde yüzlerinde, gözlerinde ve hareketlerinde o mutluluğu görüyorum. Bu mutlu tablomuz yıllar devam ettikçe sürsün istiyorum.


Tabi bu arada yetişmemizde büyük emekleri olan ve Trabzon Lisesinde ve bütün eğitim ve öğretim hayatımızda bizlere hayat veren, destek veren ana, baba, akraba ve büyüklerimizi ve değerli hocalarımızı ve özellikle Trabzon Lisemizin medar-ı iftiharı İsmail Hakkı Beyi, Topal Fahri Beyi, Ford Osman(Osman Aydemir)’ı, Hayri Gür Beyi, halen hayatta olan Sebahat Ülker ve daha birçok hocalarımızı unutmuyor, onları hayırla ve rahmetle yad ediyoruz.


Ebediyete irtihal eden hocalarımıza ve sınıf arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onları huzurlarınızda minnet, şükranla ve dualarla, rahmetle anıyoruz.


Aramıza hastalık nedeniyle katılamayan sınıf arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” dedi.


Tarihi buluşmaya katılan aynı sınıftan mezun olmuş olan sınıf arkadaşları doya doya sohbet ettiler. Sohbet sırasında ilginç anlar, çok güzel diyaloglar yaşandı. Bazıları ilginç anılarına yer verdi. Galiba torun sayısında Osman Akaydın herkesten daha önde…


Bu buluşmada söz alan Muhammet Yavruoğlu;


“Değerli arkadaşlar, bu buluşmaya hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hepimiz, sizlerle yıllar sonra tekrar birlikte olmamızdan, bir araya gelmemizden memnun olduk, ihya olduk.


Bu toplantının yapılmasında en fazla emeği geçen Sayın Kemal Kılıç’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onun fedakârlığı olmasaydı belki de bu tarihi buluşmamız gerçekleşemezdi” dedi.


40 yıl sonra 2. Kez bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Trabzon Lisesi 1971 Yılı mezunu 6 Fen-D Sınıfı öğrencilerden toplantıya katılanlar, bu toplantıların sık aralıklarla yapılmasını ve giderek tüm okul mezunlarını kapsamasını istediler.


Aradan geçen uzun yıllardan sonra bir araya gelen sınıf arkadaşları birlikte sohbet edip, hasret giderdiler. Anılar tazelendi. Tekrar buluşmak için 5 Şubat 2010 Cumartesi Günü, yine Saat 13.00’de görüşmek dilek ve temennisiyle buluşma tarihi belirlendi.


2. Tarihi buluşmaya katılanlara Tertip Komitesi Başkanı Kemal Kılıç tarafından Peynirli-Kıymalı, Ayran ve Çay ikram edildi. Hatıra fotoğrafları çektirildi ve tarihi buluşmaya katılanlar memnun ve gülen yüzlerle buluşmadan ayrıldı.


KAYNAK          : TRABZON HABER AJANSI
FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

6 FEN-D'LİLERİN 2. BULUŞMASINDAN
FOTOĞRAFLAR:

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder