11 Aralık 2010 Cumartesi

Malatya Valisi Saran'ın Babası Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın babası, Hak Aşığı, İlim ve İrfan Sahibi, Değerli İnsan, Emekli Müftü ve Yazar Ali Kemal Saran(76) hocamız; İstanbul'da bugün bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.



Malatya Valisi Ulvi Saran'ın babası Emekli Müftü ve Yazar Ali Kemal Saran, İstanbul Aksaray’da akşam saatlerinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, Vali Saran'ın babası Emekli Müftü ve Yazar Ali Kemal Saran (76), İstanbul Aksaray'da yaya olarak yürüdüğü esnada bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.


Burada ağır yaralanan Saran acil olarak kaldırıldığı İstanbul Haseki Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hakk’ın rahmetine kavuşan Saran, geçen Çarşamba günü yine İstanbul’da bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Av. Ayşe Sula Köseoğlu’nun dayısı, Müftü Saran’ın arkadaşı, meslektaşı, değerli ilim adamı, hemşehrimiz emekli müftü Ali Şükrü Sula’nın cenazesine katılmak üzere İstanbul’a gitmişti.


Merhum Emekli Müftü Saran'ın cenazesi muhtemelen bu gece ya da 11 Kasım Cumartesi günü uçakla Trabzon'a getirilerek, 12 Kasım 2010 Pazar günü Trabzon Çaykara İlçesine bağlı Akdoğan Köyünde öğle namazını müteakip toprağa verilecektir.


Merhum Ali Kemal Saran, Çaykara Akdoğan köyü doğumlu olan Hemşehrimiz Malatya Valisi Doç. Dr. M. Ulvi SARAN’ın babası, Trabzon emekli Müftü Ali Kemal SARAN(76), 20 Ağustos 2010 Cuma Günü Trabzon Ahi Evren Göğüs, Kalp-Damar Cerrahi Hastanesinde, anjiyo kardiyolojisi Prof. Dr. Şükrü ÇELİK ve Uzm. Dr. Levent KORKMAZ tarafından ve ameliyatı ise Op. Dr. Sefer USTA ve Op. Dr. Candan Cudi ÖKTEN’nin gözetimindeki bir ekip tarafından başarılı bir bypass ameliyatı olmuş ve 25.08.2010 Çarşamba günü(ameliyatın 5. Günü) hastaneden taburcu olmuştu.


Sosyal ve cemiyetçilik yönü çok güçlü olan merhum Saran, birçok derneğin kurucucu ve başkanlık görevlerini yürütmüştü. O, hiç düşünmeden insanların yardımına koşan, inancı çok güçlü, karalı, inandığı gibi yaşayan, ilim ve irfan sahibi, mert ve dürüst bir zattı.


Onun ani vefatı hepimizi son derece üzdü. O, yeri doldurulması çok zor, kendisini yetiştirmiş, ilim, irfan ve rahle-i tedrisat almış, âlim bir kişi idi. Kendisini çok arayacak, çok özleyeceğiz. O, Türkiye’de, Yurt dışında AB ve İslam dünyası tarafından tanınan bir kişiydi.


Elim bir kaza sonucu beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılan merhum Ali Kemal SARAN hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, eş, dost ve sevenlerine Sabr-ı Cemil niyaz ederiz. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun, inşaallah.




TRABZON HABETR AJANSI


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder