4 Aralık 2010 Cumartesi

VALİ KIZILCIK, BİR GRUP ENGELLİYİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

 “Bir Gün Hepimiz Engelli Olabiliriz” diyen Vali Kızılcık’a bir engelli Çocuk: “Vali Bey, içimden geldiği gibi hareket edebilir miyim?” dedi. İzni alınca bacak bacak üstüne atıp çayını içen çocuk, daha sonra Valinin boynuna sarılarak, öptü.



3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bir grup engelliyi makamında kabul etti. Vali Kızılcık makamında kabul ettiği engellilerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.


Engelli vatandaşların, engelli olmayanlar kadar toplumda yaşama hakkı olduğunu belirten Vali Kızılcık, “ Bir gün hepimiz engelli olabiliriz. Engelliler gününüz kutlu olsun. Tabiî ki bu tür günlerin en büyük özelliği sizlerin de en az engelli olmayan vatandaşlarımız kadar bu toplumda yaşama hakkınız temel hak ve hürriyetleriniz devletten hizmet talep edebilme hakkınız olduğunu topluma ve yetkililere duyurabilmektir” dedi.


Ülkenin gelişmişliği engellisine verdiği haklarla doğru orantılı olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Gerçekten toplumun tüm kesimlerine hak ettiği değeri veremeyen, ayrımcılık yapan, toplumların ve devletlerin medeniliğinden ve gelişmişliğinden bahsetmek mümkün değildir. Bu çerçevede hem yerel yönetimlerimiz, hem de devletimiz bu anlamda sizlerin daha iyi koşullarda yaşayabilmeniz ve toplumsal üretim hayatına katılabilmeniz için gerekli düzenlemeleri ve çalışmaları da yürütmektedir.


Toplumumuzda duyarlılığın daha fazla oluşması için şüphesiz sivil toplum kuruluşlarımızın ve bizlerin daha fazla işbirliği yapması, çaba sarf etmesi gerekmektedir. Oluşturduğumuz sivil toplum kuruluşları bu anlamda son derece önemlidir. Onların organizasyonu ve bizlerin desteğiyle ümit ediyoruz ki sizler için daha yaşanılabilir bir dünyayı kurmanın mutluluğunu duyacağız” dedi.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık kendisini ziyaret eden engelli vatandaşlara birer saat hediye etti.



Vali Kızılcık’ın kabulü esnasında Trabzon’a misafir olarak Tarsus’tan gelen engelli Fatih Yaylak, Vali Kızılcık ile görüşmesinden çok mutlu olduğunu belirterek, ”Trabzon’a misafir olarak gelmiştim kendi sakat arabamla Vali’yi görmek için buraya geldim. Çok mutlu oldum. Vali beyin vermiş olduğu hediyeyi ömrüm boyunca saklayacağım” dedi. Fatih Yaylak, Valinin verdiği hediyeye karşılık olarak kendisine bir tespih hediye etti.



Bir başka engelli çocuk da; “Vali Bey, içimden geldiği gibi hareket edebilir miyim?” deyince; Vali, “pek tabii istediğin şekilde hareket edebilirsin” dedi.



Çocuk bunun üzerine bacak bacak üstüne atarak, oturup çayını içti. Sonra da makam koltuğunda oturan Vali’nin boynuna sarılıp onu öptü. Engelli çocukları kabulde Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk de hazır bulundu.(V.B.)


TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder