7 Aralık 2010 Salı

DR. ADNAN ERTEM, VAKIFLAR GENEL MÜDÜRÜ OLDU


Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Adnan Ertem atandı. Aynı zamanda Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu başkanı olan Ertem’in atama kararnamesi Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer aldı.

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt’ın emekli olmasıyla genel müdürlük makamı boşalmıştı. Aslen Trabzonlu olan Ertem, 14 Ekim 2010 tarihinden itibaren Vakıflar Genel Müdürü olarak görevine başladı.


İstanbul Üniversitesi(İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde müfettiş yardımcısı olarak göreve başlayıp, 1991 yılında müfettişliğe, 2002 yılında ise başmüfettişliğe atanan Ertem, üç yıl İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde görev yaptı.


Görevi sırasında Vakıfların mallarına sahip çıkarak, yeniden kazandırılmasında büyük emeği olan Dr. Adnan Ertem 14 Kasım 2007’de Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.


Bugüne kadar Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Adnan Ertem, geçmişte başarılı çalışmalar yaptığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün başına Genel Müdür sıfatıyla geri dönmesi, kurumda da memnuniyetle karşılandı.


Dr. Adnan Ertem Kimdir?



1965 yılında Çaykara Uzuntarla’dan Mercan’a göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediye başkanı Ali Ertem'in de kardeşi olan Dr. Adnan Ertem, ilkokulu Mercan’da, ortaokul ve liseyi Erzurum’da okudu.


1983 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Ana Bilim dalında yüksek lisansa başladı.


1990 yılında “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Vakıflarla İlgili Uygulamalar” adlı tezle yüksek lisansını tamamladı. 1990 yılında bu kez İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı Sosyal Değişme Bilim Dalında doktoraya başladı.


1997 yılında ise “Osmanlı’da ve Cumhuriyet Döneminde Sosyal Bütünleşme Açısından Vakıflar” konulu tezle doktorasını tamamladı. Akademik çalışmalarını tamamen vakıflar üzerine yürüttü. Bilhassa vakıf mevzuatında yapılması gereken düzenlemeler ve cemaat (azınlık) vakıfları konularında ihtisası ve çalışmaları bulunmaktadır.


1988 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. 1991 yılında müfettişliğe, 2002 yılında ise başmüfettişliğe atandı. 2002-2007 yılları arasında İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini vekâleten yürüttü. Kasım 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

13.10.2010 Tarihli Resmi gazetede yayınlanan Kararname ile Vakıflar Genel Müdürü olarak atanan Dr. Ertem, 14 Ekim 2010 tarihinden itibaren yeni görevine başlamıştır.


İngilizce bilen Dr. Ertem, evli ve iki çocuk babasıdır.


Kaynak: www.caykaragazetesi.com -14 Ekim 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder